knuthaugen.no
Less is more
navigation:

Ordboka for ord som ikke står i ordbøker

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å

S for super

skjortetriks
Skjortetriks (-et) s. intetkjønn). Et trusetriks utført mot en persons skjorte (eller t-skjorte) istedenfor underbenklær. Opphav fra dykkergruppa ved NTNUI. Bidratt av Petter F. Schmedling.

snasen
Snasen (adj). Fett, stilig, bra, tøft etc. Snasen brukes om alt fra biler til datamaskiner. Brukes fortrinnsvis om objekter og ikke personer. Og vi objektifiserer vel ikke kvinner, gjør vi vel?

STK
STK (fork.) Forkortelse for «Synlig trusekant», en norskifisering av VPL (Visible Panty Line) et uttrykk som i det minste er utbredt i bruk i Irlands hovedstad Dublin, om ikke i flere engelskspråklige land. Det beskriver fenomenet som kan observeres når det sægges eller flagges nemlig at trusekant synes over bukselinningen, som regel når det refereres til feminin mote.

strengt
Strengt (adj). Det er mye som er strengt, egentlig alt som kan være vanskelig å takle. Pinlig stillhet hos svigerforeldre, en tjukk mann som sitter oppå deg og lukter vondt på bussen, livets tunge stunder generelt.

sægge (sagge)
Sægge (v. -er, -a). Å sægge er et verb som kom med den andre skate-bølgen i Norge på slutten av 1990-tallet. Å sægge er å ha buksa såpass langt nede at man ser bra med underbuksestrikk over beltet. Skatere sægger rett og slett for å beskytte familiejuvelene mot treff fra brettet og andre flyvende gjenstander. Det er i hvert fall opprinnelsen jeg har hørt.

Man kan også bruke begrepet om bærter som sitter foroverlent på kafé og viser trusekanten. For piker av denne kaliber finnes synobymet flagge. Ikke bruk dette om skatere.

I substantiv-utgave er det beskrivende for en person som sægger, og bøyes som standard hankjønnssubstantiv.
Last updated 2017-09-20 14:08:31 © Knut Haugen 1998-2008