knuthaugen.no
Soda cans and matchbox cars
navigation:

Ordboka for ord som ikke står i ordbøker

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å

T for tubesokk

tajt
Tajt (subst. m1) Norsk (og svensk) for det engelske «tight», tett eller trang om du vil. Den svenske slangen «tajta brallor» (trange bukser) er en schläger. Ofte brukt om bukser, men også hørt brukt om hvordan et band låter «Hvordan var konserten med <sett-inn-favoritt-band-her>? Jævli tajt, ass. Fett». Her strides dog de lærde om dette bare er vås, siden band ofte er bra eller ikke. Tett spiller ingen rolle. Juryen er ennå ute på dette spørsmålet.

tankefjert
Tankefjert (subst. m1) Norsk for «brain fart». Et biprodukt av en overlastet hjerne som produserer informasjon uten innsats. Også resultatet av en mental glipp på grunn av f.eks kontekstbytte som hjernen ikke henger med på.

truserøsk
Truserøsk -et (s. intetkjønn). Truserøsk er en knallfin oversettelse av det amerikanske uttrykket «wedgie», og betydningen er å ta et godt tak i en persons underbenklær og dra til. Dette kan være til dels svært smertefullt og reaksjonene skal ikke undervurderes.

I disse dager hvor annenhver bærte på kafe viser store deler av trusekanten pga. dagens mote med lave bukseliv, gir dette uante muligheter. Men jeg tror ikke ikke jeg vil anbefale empiriske forsøk på dette.

Alternativformen «atomic wedgie» finnes også på amerikanske. Dette er et trusesrøsk hvor man tar så godt i at strikken ryker og/eller får den over hodet på offeret.

Truserøsk antas å komme via tegneserien Dilberts norske oversettelse, men dette er ikke bekreftet.

trusetriks
Trusetriks(-trix) -et (s. intetkjønn). En variant av truserøsk som har som formål å forvolde fysisk og ppsykisk skade og framfor alt at offeret mister underbenklærne for resten av kvelden. Sannsynligs oppstått i dykkergruppa i NTNUI (www.dykkergruppa.no). Se også skjortetriks. Bidratt av Petter F. Schmedling.

turbo
Turbo -n (s. hankjønn). En turbo er ikke som mange tror noe man har i biler (vel det og), men faktisk øl-bryggeriene nyeste flaskeformat. I disse tider da murer'n er borte for godt, er turbo det man kan ty til når man skal store kvanta øl med på tur. Øl på 1.25l flaske er en turbo, rett og slett.

Dessverre har plasten en litt lei bieffekt at ølen blir tam etter ganske kort tid.

Tispedaske
Tispedaske (v.) norvagisme for «bitchslap». Brukes fortrinnsvis om ufordelaktige personer. Opphav skal være Per-Karsten.
Last updated 2017-09-20 14:08:31 © Knut Haugen 1998-2008