knuthaugen.no
Verbosity is my master
navigation:

Sekstende og siste dag


Tirsdag, 26. mars, 2002, 17:00:00
Det er tid for ettertanke og oppsummering. Erik er hos sin mor og far i Skogveien og lager ramme.

- Hvordan føles det?
- Det var verdt hvert ribbein, all smerten. Har fått satt saker og ting i perspektiv. Man vet mer om hva både livet og Norge dreier seg om.

- Det var litt dumt at vi ikke kom til Tromsø, men jeg tror ikke det var meningen at vi skulle komme lengre. Skjebnen spilte oss ikke så rent lite puss. Ble satt litt tilbake, men det var bare et par dager. Kilometerstanden sto visstnok på 666 km i Hessdalen, da vi krasjet. Total avstand tilbakelagt er 2556 kilometer.

- Vi hadde gjerne kjørt oppover til Tromsø om det sto på oss. Men hadde vi gjort det, hadde vi ikke opplevd Sarons dal, blant annet. Vi har smakt litt på "utelivets fruktær", både i Stavanger og Bergen, sett hva Vestlandet har å by på.

- Sett mye, tatt mye bilder, ca. 20 ruller.

- Videre framdrift?

- Setter i gang rett etter påske. Jeg skal fikse bilder i England. Einar fikser tekst i Norge.-

Over til Einar, som sitter på Petrus kafe og er nettopp ferdig med dagens inntak av føde.

- Hvordan føles det?
- Det føles veldig bra å ha gjennomgått Norge på denne måten. Gleder meg til å vise min Norgesgeografi som har blitt veldig mye bedre.

- Litt spent på hvordan formen på skriveriene blir, ser for meg noen trøblete dager foran EDB-apparatet.

- Hvordan er tidsplanen?
- Vet ikke, har aldri prøvd å være forfatter før. Det blir litt etter hvert når det kommer naturlig. Skriveprosessen vil foregå som en mellomting av Roald Dahl og Jens Bjørneboe. Kommer muligens å gå til anskaffelse av plot-bøker, får å få in litt dramaturgi i det hele. Det blir en hybrid av roman, reisebrev og turistguide. Kon-tiki møter Fear and Loathing in Las Vegas i en nydelig fjord i Hardanger med et industriområde på den ene siden og en gammel mann i en butikk på den andre siden, i trehvite fargenyanser.

- Jeg har mistet noen fordommer på turen. Rånere er ikke slemme fyrer. Ellers bør Innehavere av norske veikroer bør satse litt mer på originalitet. Der har de noe å hente. Men de holder stand. Det gjør de.

Knut Haugen, 2002-03-26, Oslo, Norge

Forrige dag || Tilbake til tursiden
Last updated 2018-08-07 13:35:36 © Knut Haugen 1998-2008